Voorbeeldreis naar Ethiopië

ETHIOPIE – 13 MAANDEN ZON

Een land met een duizenden jaren oude geschiedenis, een rijke cultuur, een mozaïek van volkeren. Hier stond de wieg van de humane, beschaving. Geen massatoerisme; wel vindt de nieuwsgierige bezoeker hier nog dat unieke gevoel van avontuur en ontdekking. Liefhebbers van natuur ontdekken hier bergen en canyons, prachtige riftmeren en een rijke fauna en flora. In dit verbazend groene landschap vinden we machtige kastelen, geïsoleerde kloosters en uit de rotsen gehouwde kerken. Wereld Wijzer biedt u het meest comfortabele reisprogramma aan met de betere en laatst bijgekomen hotels en lodges. Het reizen kan hier soms een tikkeltje moeilijk zijn maar zal u beslist voldoening schenken. Ethiopië, een ware aanrader – een topper uit ons programma!

REISPROGRAMMA

dag 1:  Brussel – Addis maaltijden aan boord

Nachtvlucht vanaf Zaventem per regelmatige lijnvlucht van Ethiopean Airlines. Een tussenstop is voorzien in Parijs of Milaan . We genieten van een uitstekende service.

dag 2: Addis O/M/A

Na een vroege aankomst worden we overgebracht naar het Jupiter hotel. Ontbijt en eerste stadsrondrit. De stad werd gesticht door Keizer Menelik II en ligt op meer dan 2000 m hoogte waardoor het er ook in de zomer aangenaam toeven is. Vandaag bezoeken wij de stad met haar boeiende Etnografisch en Archeologisch museum. Het mooiste stadszicht hebben wij vanaf de Entoto berg. Het diner wordt ons aangeboden in de Italiaanse Club. Logies in Jupiter International hotel ****.

dag 3:  Addis– Lalibela O/M/A

Na een korte vlucht, 06U30 – 08U30 – bereiken wij Lalibela: een bijzondere plek in een bergachtige omgeving. We worden naar het Roha hotel *** gebracht. Lalibela was de hoofdstad van de Zagwe Dyastie en is thans vooral bekend omwille van haar rotskerken. Na het middagmaal bezoeken wij de eerste groep van 11 kerken welke vanaf de 13e eeuw in de harde steen werden uitgehouwen. Het geheel werd gebouwd onder Koning Lalibela en wordt het 8e wereldwonder genoemd. Koffie ceremonie gevolgd door avondmaal en overnachting in ons hotel

dag 4:    Lalibela O/M/A

Vroeg ontbijt. Rit en wandeling naar de Naaukuto Laab-kerk – een mooie rotskerk welke we bereiken na een rustige wandeling door de velden. Gezamenlijk middagmaal. Deze namiddag brengen we dan een bezoek aan de tweede groep van rotskerken met de St. Joriskerk.

Dag 5:    Lalibela – Axum O/M/A

Vandaag vliegen we van Lalibela naar Axum. 08u50 – 09u30   Axum is de culturele hoofdstad van het land en tevens de bakermat van de Ethiopische beschaving. De stad is vooral bekend om haar obelisken; de grootste is 23 m. Wij maken een uitstap naar de ruïnes van het Paleis van de Koningin van Sheeba, naar de Graftombe van Koning Ramha, naar de baden van de Koningin van Sheeba, de kerk van Zion Mary – Volgens de legende bevindt zich hier de Ark van het Verbond. Overnachting in het Yeha Hotel

Dag 6:    Axum – Gondar O/M/A

Ontbijt en vlucht naar Gondar. 10U10 – 10U55 . We bezoeken de stad die vooral bekend staat omwille van haar indrukwekkende burcht. Het 17e eeuwse paleizencomplex van Koning Fasilades.. We bezoeken ook het badencomplex . Hier verzamelt zich de menigte tijdens het Timkat festival. Men herdenkt het doopsel van Jezus in de Jordaan… Wij bezoeken de Berhan Sellasie kerk , bekend om haar plafond met de zwarte engelen kopjes op het plafond geschilderd. Hotel Lammergeyer.

Dag 7: Gondar – Semien Mountains O/M/A

Na het ontbijt maken we een ontspannende tocht naar een zeer mooi natuurpark. In de Semien Mountains bevindt zich de hoogste berg van Ethiopië – de Ras Dejan 4620meter. Onderweg bezoeken we een dorpje waar de Falasha’s, woonden – deze zwarte Joden welke massaal naar Israël overgevlogen. We rijden het Park in en zien snel grote groepen van Gelada Bavianen, we kunnen ze tamelijk dicht benaderen. Ze hebben de manen van een Leeuw maar het achterste van een poedel.

Picknick in het Park. We wandelen wat rond en bemerken misschien ook enkele Walia –steenbokken.
Voor het avondmaal en de overnachting zijn we terug in Gondar.

NB : Men kan eventueel ook overnachten in een nog recent gebouwde lodge in het park. Ideaal voor hen die houden van de bergen en het Park is erg groen en mooi.

Dag 8:   Gondar – Bahar Dar  O/M/A

Na het ontbijt vertrekken we per autocar naar Bahar Dar en rijden naar de Blauwe Nijl watervallen. Een stevige wandeling waarbij we geholpen worden door ‘studenten, kinderen…

We kunnen nog de grote markt bezoeken van Bahar Dar. Ons Dib Ambessa Hotel ligt prachtig nabij de oevers van het Tana Meer.

Dag 9: Bahar Dar – ADDIS O/M/A

Deze voormiddag maken we een boottocht op het mooie Tana meer – hier heb je nog vissers in papyrusbootjes. Wij varen naar een schiereiland waar we een wandeling maken naar twee oude kerken. Hier vluchtten de christenen bij de komst van de Moslims.

Na de middag worden we naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Addis. 17U00 – 18U05.

Na aankomst in Addis worden we overgebracht naar het hotel .
Diner in een uitstekend Italiaans restaurant – Overnachting.

Dag 10:     ADDIS – AWASSA   O/M/A

De ganse voormiddag mengen we ons tussen de dansende en zingende en biddende menigte. De kopie van de Ark van het Verbond welke elke kerk bezit wordt in stoet door de priesters naar het centrum van de stad gebracht. De menigte wordt door de priesters gedoopt met het heilige water.

Na het ontbijt start onze rondreis door het Zuiden – door de Rift vallei.

We rijden met een landcruiser naar het Zuiden . Vanavond worden we verwacht in het schitterende kader van het Awassa Meer. Pina Hotel.

Dag 11:     AWASSA – ARBAMINCH O/M/A

Een lange maar zo mooie rit wacht nu. Het zuiden is veel warmer en via de rift vallei met schitterende Meren met een ongelooflijke diversiteit van vogels rijden we naar Arba Minch. Gelegen nabij de oevers van het Chamo Meer. We bezoeken vooraf nog een dorpje van de DORZE. Ze wonen in mooie grote ronde gevlochten hutten zoals bijenkorven .Het zijn landbouwers en ze hebben mooi borduurwerk.

Avondmaal en overnachting in Swayness Lodge.

Dag 12: ARBA MINCH – TURMI

We starten erg vroeg met een boottocht op het Chamo Meer – We bezoeken de krokodillenmarkt en zien talrijke watervogels en nijlpaarden. Vervolgens rijden we dieper naar het Zuiden. Via Weyto en Erbore rijden we naar de Turmi Lodge in Turmi.

Een boeiende dag. Onze eerste ontmoetingen met de stammen komen er aan.

Dag 13   TURMI – JINKA

Vandaag staat de ontmoeting met de Mursi op het programma . Zeer primitieve gemeenschappen waar de vrouwen grote schijven dragen in hun misvormde lippen. Ze leven zeer armoedig in zeer kleine hutten. Het is een wat dorre omgeving met veel struikgewas Resort Hotel Jinka.

Dag 14   JINKA – ARBA MINCH

Vandaag vatten we de terugtocht aan naar Arba Minch. De onverwachte ontmoetingen kleuren deze dag. Verscheidene erg verschillende stammen wonen hier relatief dicht tegen mekaar. De Hammer ondermeer welke zich insmeren met olie. De mannen hebben het ritueel van het stierenspringen. Maar ook de natuur blijft ons verbazen.

Avondmaal en overnachting in Arba Minch.

 Dag 15   ARBA MINCH – ADDIS – BRUSSEL

Via Welayta – Butajira rijden we terug naar Addis. Vanavond worden we uitgenodigd voor een folklore diner-show avond – na afloop rijden we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel

Dag 16: BRUSSEL

Aankomst in Brussel en einde van een ongelooflijke reiservaring