Voorbeeldreis naar Ecuador

ECUADOR – A LA CARTE

Dag 1 QUITO

Bij aankomst worden we opgewacht door onze Nederlandstalige gids, die ons naar het Nü-House hotel, gelegen in de gezellige wijk Mariscal.

Dag 2 QUITO-OTAVALO 

Uitgebreid bezoek aan de koloniale stad Quito: prachtige pleinen en schitterende kerken.   Na een bezoek aan het evenaarsmuseum vervolgen we onze weg door de Andes. Bij helder weer zien we de besneeuwde toppen van de Cotopaxi en Cayambe. Overnachting in de 300 jaar oude Hacienda Pinsaqui in Otavalo.

Dag 3 OTAVALO 

Ontbijt en bezoek aan de Indiaanse markt van Otavalo. Na de middag bezoek aan de omgeving van de stad met de watervallen in Peguche en het kratermeer van Quicocha.

Dag 4 OTAVALO-QUITO (0)

Na het ontbijt gaan we naar Hacienda La Compania, een rozenkwekerij. Rozen zijn een belangrijk exportproduct van Ecuador. Na nog een kort bezoekje aan de Hacienda zelf, rijden we terug naar het Nü-house Hotel in Quito.

Dag 5 QUITO–LASSO 

Een bijzondere dag! We rijden vandaag de bijna 6000m hoge Cotopaxi vulkaan op. Op een hoogte van 4500m zetten we de wagen aan de kant, dan rest nog 300m tot aan de berghut op 4800m hoogte. Het is een pittige klim maar we doen het rustig aan. Vervolgens rijden we naar onze lunchplaats aan het Limpiopungo meertje. Deze namiddag worden we verwacht in de 300 jaar oude Hacienda La Cienega in Lasso.

Dag 6 LASSO-TENA–AMAZONE 

Na het ontbijt vertrekken we naar Tena, de Poort van de Amazone, met een stop bij de warmwaterbronnen van Papallacta. Aan de oevers van de Napo rivier stappen we over in een gemotoriseerde kano en varen naar de schitterend gelegen Casa de Suizo Lodge met eenvoudige kamers, doch met eigen sanitair, zwembad en bar. Hier blijf je 2 nachten.

Dag 7 COSANO RESERVAAT 

Een dag vol avontuur in de jungle. Per kano varen wij de Napo rivier op naar het Cosano reservaat, waar we een wandeling maken door primair regenwoud en leren over medicinale planten en exotische dieren. De wandeling eindigt in het dierenopvangcentrum Amazoonica.

Dag 8 TENA-BANOS 

Ontbijt en bezoek aan een lokale Indiaanse familie. We proeven chicha, een gefermenteerde yuca drank en steken heel wat op over de leefwijze van deze mensen. Na de lunch reizen we verder naar het subtropische stadje Baños en bewonderen er de actieve Tungurahua vulkaan. We verblijven 2 nachten in het zeer aangename hotel La Floresta.

Dag 9 DEVILS CALDRON WATERVAL–BANOS (0-M-A)

Na het ontbijt maken we een tocht per chivabus langs de watervallen. Langs de 20km lange weg naar Rio Verde liggen verschillende watervallen. De grootste is de Pailon del Diablo. Vrije namiddag. Bezoek alvast de kathedraal. Baños is ook de “snoepstad”. Men kan paardrijden of ontspannen in de warmwaterbronnen.

Dag 10 BANOS-RIOBAMBA 

Vrije voormiddag. Na de lunch rijden we naar Riobamba, een rit van 3 uur door een prachtig landschap. Overnachting in het mooie Hosteria Abraspungo.

Dag 11 RIOBAMBA-CUENCA 

Vandaag staat de treinreis ‘Nariz del Diabolo’ op het programma. We vertrekken hiervoor vanuit Alausi met de trein van 11uur. De duivelsneus is een knap stukje ingenieurswerk: de trein overbrugt een hoogteverschil van 5% door te zigzaggen. In Sibambe is er een uur vrij alvorens we terugkeren naar Alausi. Na de middag rijden we door de hooglanden van de Andes naar Cuenca, de mooiste stad van het land. Overnachting in hotel Casa del Aguila***(2x)

Dag 12 CUENCA 

Na het ontbijt bezoeken we met een gids deze mooie stad. Het oude stadscentrum van Cuenca is bijzonder gezellig en werelderfgoed van Unesco.

Dag 13 CUENCA–CAJAS NP-GUAYAQUIL 

Onze reis gaat vandaag door het Cajas park richting Guayaquil. Een prachtige rit langs cacao- en bananenplantages. In het Cajas NP maken we een wandeling met gids. We vinden hier veel bloemen in miniatuurvorm zoals de Andeskrokus en de Andestulp. Wij stijgen vervolgens van 2500 m tot 4000 m om dan weer te dalen tot zeeniveau. In Guayaquil nemen we onze intrek in het Grand Hotel ****.

Dag 14 GUAYAQUIL–MADRID -BRUSSEL

Terugvlucht

Inclusief:

 • 13 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Privevervoer met Spaanssprekende gids gedurende de hele reis
 • Nederlands sprekende reisbegeleider van dag 1 tot en met dag 14
 • Volpension gedurende verblijf in Casa del Suizo
 • Genoemde tours

Exclusief:

 • Entreegelden citytour (+/-$5 pp)
 • Entreegeld Mitad del Mundo ($3 voor officiele museum, $4 voor museum Inti Ñan)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes tijdens verblijf in Casa del Suizo
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Prijs op aanvraag