Project in Myanmar

AMAZING TOURS en TRAVEL EXPERTS gaan de strijd aan tegen zwerfvuil in Myanmar en zoeken (grote en kleine) sponsors.

In onze Westerse wereld zijn we er bijna allemaal van overtuigd dat er dringende maatregelen nodig zijn voor het klimaat.

Daarom staan we ook zo versteld van de grote hoeveelheden zwerfvuil en plastiek die we zien in heel vele landen die we als toeristen bezoeken.

Myanmar heeft de reputatie om één van de vuilste landen te zijn in Azië

Met uitzondering van enkele grote lanen in Yangon en van één enkele toeristische site zoals Bagan blijft alle plastiek en afval gewoon op straat liggen en niemand trekt zich dat aan.

We begrijpen best dat de lokale bevolking vooral bezig is met zijn basisbehoeften zoals voedsel, water, huisvesting en dus niet met het milieu.

Maar wanneer onze klanten ons vertellen dat ze Myanmar een vuil land vinden, dan willen we daar graag iets aan veranderen.We moeten daarbij trachten de lokale bevolking ervan te overtuigen dat een nette omgeving ook voor hen positief is en het toerisme er wel bij zal varen, en zij er dus economisch op kunnen vooruit gaan.

Vandaar dat we willen starten met een project: Laten we Mingun proper en plastiekvrij maken.

Onze bedoeling is om te beginnen met een pilootproject van 8 maanden.

  • Vanaf deze maand betalen we 4 locale mensen uit Mingun om drie dagen per week alle plastiek afval op te ruimen  in afvalzakken die opgehaald worden door de lokale vuilnisdienst.

  • We willen ook de fitste mensen van het ouderlingentehuis vragen deze opruimers bij te staan. Ouderen staan in Myanmar bij de lokale bevolking hoog aangeschreven waardoor het belang van de opruimactie positiever zal onthaald worden.
  • Onze lokale supervisor zal in de lokale school aan de kinderen het belang van deze actie uitleggen met foto’s. Hij zal de gevolgen tonen van de vervuiling door plastiekafval voor de rivieren, de oceanen,de fauna en de menselijke gezondheid.
  • We zullen alle opruimers een T-Shirt geven met de duidelijke boodschap – Keep Myanmar clean and free from plastic en ook extra vuilbakken plaatsen in het dorp met dezelfde boodschap .

In november zullen we – tijdens onze rondreis in Myanmar – Mingun bezoeken en evalueren.

Als we zien en voelen dat het project positief evolueert, kunnen we ermee doorgaan In Mingun en zullen we een volgend pijnpunt aanvatten.(Amarapura en de U Bein-brug)

Maar we hebben hiervoor ook geld nodig.

Vandaar dat we uw steun vragen voor dit project.

We betalen onze lokale helpers 40 en 50USD per maand. Ook de school en de ouderen krijgen iets waardoor de kost per maand neerkomt op een 200 USD.

Elke bijdrage is welkom op rekening:

MYANMAR CLEAN

BE78 7350 5319 4986

Via foto’s  van de opkuisactie zullen we iedereen regelmatig op de hoogte houden van de resultaten.

Foto’s van 11 juni 2019