Ervaringen in Myanmar

Hieronder enkele reacties en mails die we kregen van klanten nadat ze terugkeerden van een onvergetelijke reis naar Myanmar. Dat doet ons uiteraard enorm plezier! Ook in de Knack stond een mooie referentie. Lees het artikel hier.

Mail 2/3/20

Myanmar. Waar moet ik beginnen… .
Laat me starten om te zeggen dat het één van de mooiste reizen is die ik ooit in mijn leven heb gemaakt. Om maar te beginnen bij de mensen, hoe bestaat het dat er nog zo een pure en echte mensen zijn in de wereld. Een openbaring. Ook de rijkdom qua tempels etc is enorm. We hebben zelfs bij de Pa-0 naar een voetbalwedstrijd gaan kijken, de max! Ze wisten echt niet wat hen overkam denk ik ;-).
De opvolging van u en ook van de lokale agent tijdens de reis was top! We zijn ook verliefd geworden op onze 1ste gids (we willen hem volgende keer heel de reis meenemen 😉 )
Respect Walter, een eindeloos respect wat je voor die mensen en het dorp hebt gedaan, hij heeft het ons helemaal uitgelegd. We hebben daar dan ook (uit steun voor de familie) een e-bike gehuurd. Het eten was ook heel lekker!
Verder heb ik weinig toe te voegen buiten het feit dat we absoluut teruggaan en waarschijnlijk gaan we daar niet al te lang meer mee wachten voor het te laat is.
Wat een land, het was zelfs voor mijn man emotioneel als we vertrokken. Iets dat nog nooit is gebeurd!

Mail op 19/12/18

Wij hebben genoten van deze prachtige reis in het gouden land.

De organisatie was perfect en de 2 gidsen, Victor en Leon hebben de reis op een vlotte en uitstekende manier begeleid.

Er was een mooie afwisseling in het verloop van de reis.

Wij hadden de indruk dat de klant prioritair werd behandeld en de reisorganisatie niet uit was op winstbejag.

Deze reis is zeker een aanrader voor iemand die voorliefde heeft voor het verre Oosten.

Amazing Tours heeft voor een fantastische ervaring gezorgd, dus zeker een aanrader.

Monique en Jos

Mail op 18/12/18

Zopas terug van Myanmar. We hebben er een onvergetelijke reis op zitten. Goed georganiseerd door Walter Mensaert van Travel Experts en ter plaatse fantastisch opgevangen en begeleid door onze privé-gids Wai Yan en de chauffeurs van Amazing Tours.
De vriendelijkheid en gastvrijheid van de Myanmarezen zal ons altijd bijblijven.
De reis zelf was heel gevarieerd. We maakten er kennis met de eigenheden van het boeddhisme in Myanmar. De boottochten toonden ons het leven op de oevers en de bedrijvigheid op het water. De autoritten doorheen het land confronteerde ons met hun eenvoudige levenswijze. De prachtige tempels en pagodes en de geschiedenis en cultuur in de steden zorgde voor afwisseling. De vele ambachtslui die hun werkplaatsen voor ons gastvrij openzetten lieten ons hun ongelooflijke vaardigheden zien.
En dan die natuur ! Heel divers (water, bergen, bossen, vlaktes met een prachtige flora en fauna).
Dit alles bij zomerse temperaturen midden in de winter !
Bedankt aan allen die ervoor gezorgd hebben dat we deze mooie reis hebben kunnen verwezenlijken.
Frans en Myriam, Guy en Mie, Jef en Riet.

mail van Kris en Danielle op 15/12/2017

Hiermee willen we Amazing Tours van harte bedanken voor de geslaagde reis die we mochten meemaken in Myanmar.
Onze eerste kennismaking met Aziê en met Myanmar is uiterst positief verlopen.  We vonden het spijtig dat we vorige woensdag terug richting Europa moesten vliegen !
Ons positieve gevoel heeft uiteraard te maken met het land en de vriendelijke mensen van Myanmar. Maar evenveel ook met de goede reisopvatting van Amazing Tours , het voorbereide reisprogramma en zeker ook aan de goede begeleiding door Ivo. Chapeau voor zijn energie en enthousiasme waarmee hij de groep begeleidde. Wil je hem onze dank ook overmaken aub.

mailtje van Brigitte en Steven 4/12/2017

Inmiddels zijn we al een weekje thuis van Myanmar en we hebben genoten zij daar maar zeker van.
 Een heel mooi land zowel natuur, cultuur maar ook mooie en lieve mensen, we hadden een goede groep, hebben lekker gegeten, ons dagelijks bier smaakte ook en een suuuuper gids die ons o zo graag op sleeptouw nam en ons heel veel heeft laten zien  over het land en zijn gewoonten ook buiten de begane paadjes, petje af voor Ivo.
Een super reis die voor herhaling vatbaar is, was een goede keuze, bedankt

We genieten van deze mooie reis. Het prachtige land, de mooie boeddhistische cultuur, de lieve mensen, … . Ik droom al jaren van deze bestemming. De werkelijkheid overtreft de verwachting. We zijn ook heel tevreden over het verloop. Het programma zit mooi in elkaar. Ivo weet perfect waarmee hij bezig is. De groep komt zo goed overeen. Niets dan lof!

Feedback van Marc en Ann op 3/8/2017

We zijn ondertussen twee dagen thuis van Myanmar en het dringt steeds meer door wat een
fantastisch mooie reis we hadden.
Een prachtig land met heel vriendelijke mensen. De glimlach, de gastvrijheid, … het waren aangename ervaringen.
 
Een pluim op jouw/jullie hoed voor de perfecte organisatie ! Prima gidsen die behoorlijk Engels spreken en goede chauffeurs. 
Vele groeten en nogmaals bedankt voor de fijne organisatie.

Feedback van Ernest op 18/01/2017:

Tot nu toe alles perfect in orde het vervoer en zeker de gids kunnen niet beter zijn  ook het hotel in bagan is heel mooi we zijn van de week gaan eten met de baas van het kantoor Myanmar is voor ons de eerste keer maar zeker niet de laatste keer mooier dan thalland.     Groetjes  ernest

Feedback van Ivan op 8/2/2016:

We zijn ondertussen reeds een week onderweg in Myanmar, en niettegenstaande onze vorige ervaringen in Zuid-Oost Azië worden we nog steeds dagelijks verrast door dit unieke land. Wat een vriendelijke eerlijke en spontane mensen.
Ook onze driver “Zawzy” doet werkelijk alles om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, hij heeft heel veel kennis op alle vlak en is daarbij nog een uitstekend chauffeur.
We worden ongelofelijk in de watten gelegd en kijken reeds uit naar het verdere verloop van onze rondreis.

Uit de reactie van de familie B op 8 november 2015:

…We hebben zoveel gezien gedaan genoten dat we de vele vele  foto’s nodig hebben om ons alles te herinneren.

 

Overall hebben we een hele mooie reis gehad, mooie mensen ontmoet en kennisgemaakt met een zeer intens en voor ons ook wel merkwaardig beleven van het Bhoedisme.

 

De dagen in het zuiden met Zawgyi  (onze gids,chauffeur)  waren dan ook een goede introductie van het land, het Bhoedisme, de warme uitnodigende en behulpzame mensen,

het typische (de hele dag door) eten en jawel ook de politiek. Je kon er niet omheen, de campagnes van het militaire regime, de Europese observers in onze hotels,

de oppositie Aung San Su Kyi. Onze gids zorgde voor T-shirts, vlaggetjes, stickers  etc. Heb verschillende dagen het  rode Su Kyi  Tshirt aangetrokkken tot groot vermaak van de bevolking (’t overgrote deel dan).  Op de U-beinbrug ben ik honderden keren op de foto getrokken, ook door en met   monniken…

Reactie van vriendengroepje Schellens op 27 juli 2015

In Bagan hebben wel wat tempels, pagode’s en stoepa’s bezocht maar het was wel de moeite.  Vooral het panorama bij ondergaande zon (voor zover die er al was) was prachtig.
Het inle meer was ook een mooie ervaring.  Twee dagen op het water met bezoek aan dorpjes en plaatselijke ambachten.
Tot slot hebben we dan in Keng Tung nog wat regen getrotseerd en een mooie wandeling gemaakt naar een aantal minderheden.  Tof !
En zo zijn we bijna aan het einde van ons verblijf en ik kan nu al zeggen : het was de moeite !

Reactie van familie D. (Wilrijk)

Onze reis was fantastisch, we hebben er een heel aangename 3 weken doorgebracht.

Myanmar was een fenomenale ontdekking, echt prachtig en heel vriendelijke inwoners. Alles was perfect georganiseerd. 1 keer hebben we de lokale agent gebeld omdat er nog geen chauffeur was, maar dit was omdat ons vliegtuig 1 uur te vroeg geland was.

Ik denk dat we maar 1 opmerking kunnen maken en dit over de chauffeur in Bagan. Zijn Engels was eigenlijk net niet goed genoeg maar we hebben ons uiteindelijk wel verstaanbaar kunnen maken.

 Voor de rest was alles pico bello, hotels, vluchten, transport.

Mailtje op 29/4/2015 van de familie T

Als we een balans moeten maken van onze 28 dagen Myanmar dan ziet dat er ongeveer zo uit: Een prachtig land waar je van de ene verbazing in de andere valt.

Het weer was vonden we eigenlijk onstabieler dan we verwachten,het heeft redelijk veel geregend maar we zijn niet noemenswaardig nat geworden doordat we telkens juist ergens binnen zaten en konden wachten.

De hotels waren allemaal goed uitgekozen,het slapen tijdens de trekking op matjes was ook tofOnze driver Zozzy (zo spreek je het uit,maar verkeerd geschreven) daar zijn geen woorden voor, zo iemand kom je niet gauw tegen, hij heeft van onze vakantie een onvergetelijk iets gemaakt,die man denkt aan werkelijk alles voor het confort de mensen echt te verwennen, daar kunnen we een boek over schrijven over hoe attentvol hij is, we kunnen hem iedereen aanbevelen.

Dus als we thuis komen kunnen we het land zeker aanbevelen,de vele fotos spreken voor zich,

Groetjes,

Mailtje uit Myanmar van Ingrid Knop (Antwerpen)

Manglaba Yves !!
Hier wat nieuws uit het mooie Myanmar …
We zitten voor het ogenblik aan het Inle-meer en zo heb ik even tijd om je te mailen ..
Tot nu toe hebben we een super verlof gehad ..veel nieuws en leuke mensen . Ik wil jullie vooral op de hoogte stellen dat we enorm blij zijn met de service  dat Mike ons gegeven heeft en nog geeft door zijn vriendelijkheid en zijn bezorgdheid.
We waren heel tevreden over de chauffeur in yangon ,die tevens een goede gids bleek ..Liliane heeft complicaties met haar voet gehad na een operatie, en ze behandelen haar als een koningin ..om jaloers op te worden. Nee uiterst tevreden ,ze verdienen een pluim ..
In Bagan hadden we ook een heel goede chauffeu ,alles verliep op wieltjes . Tot onze verassing kregen we hier in het Inlemeer ook een gids ..super en we hebben een fantastische dag achter de rug …ze zijn allemaal goed gebrieft met wat we willen enz…
Morgen namiddag vertrekken we naar onze laatste bestemming ..Mandalay !!
Ik denk dat we met spijt in het hart gaan vertrekken,maar we hebben geluk dat we nog naar Thailand terug kunnen , voor we de trip naar België doen.
Yves en Walter ,bedankt om ons zo een mooie reis aan te bieden en te verwezenlijken.
Vele groetjes vanuit het goudenland !!
Ingrid

feedback van de familie L. uit Zoersel

Myanmaronline is een heel vriendelijke en professioneel gerunde organisatie waar we uiterst tevreden over waren want geen moeite was hen te veel om van onze reis een succes te maken. Bij onze aankomst in Yangon stond tot onze grote verwondering zelfs de plaatselijke verantwoordelijke en onze chauffeur ons op te wachten en heeft hij in het hotel aangekomen ons verder gebrieft over het verloop van onze (à la carte) reis. Hij gaf ons zelfs een GSM om hem te contacteren moest dit nodig geweest zijn. Nadien heeft hij ons nog enkele uren de stad en sommige hoogtepunten getoond en tips gegeven. Alle chauffeurs waren om ter vriendelijkst maar spraken niet allemaal voldoende Engels wat het enigste minpuntje was van onze hele reis. Op het einde van ons verlof wachtte de verantwoordelijke ons weer op om van onze ervaringen eventueel nog wat op te steken.

Dank zij de grote kennis van Myanmar van Walter Mensaert hebben wij in gezamenlijk overleg tijdens verschillende urenlange gesprekken een route uitgestippeld die volledig aan onze verwachtingen voldeed. Zo kwamen we o.a. in de streek ten zuidoosten van het Inle-meer waarvan