een dankwoordje van Walter

Beste vrienden, beste klanten,

Het moet in de beginjaren 1970 geweest zijn dat ik mijn eerste activiteit begon in het Toerisme.   Het lijken nu wel de late Middeleeuwen. Ik moest schriftelijk treintickets uitgeven, afstanden berekenen via de grensposten en reservaties maken per telex. Daarna kwam er de uitgifte bij van vliegtuigtickets – ook met de hand en met het berekenen van de vluchtafstanden. Dit alles is in Leuven ontstaan. Door de aanwezigheid van buitenlandse studenten, die er goedkope treintickets kochten, werd mijn ‘goesting’ om de Wereld te gaan verkennen aangewakkerd.
Via deze studenten kon ik voordelig op reis naar Maleisië, Hong Kong en de Filippijnen. Een mijlpaal werd mijn verblijf op de reisdienst van het toenmalige Landbouwkrediet waar ik verantwoordelijk werd voor de Groepsreizen. Een bijzondere leerschool want het was toen niet evident om in landbouwmiddens meerdaagse reizen te promoten. In die periode kwam ik terecht bij de Familie De Zutter – Landbouwkrediet Tielt. Hier werden mooie groepsreizen uitgewerkt onder aansturen van wijlen Paul De Zutter, stichter en bezieler van ‘Kanegem Bebloemd’. Nadat vader Paul, het rustiger aan wilde doen met reizen kwam zoon Joost ten tonele met de vraag om een reis in te richten naar Nieuw -Zeeland en Australië. Het was een berekende gok in die tijd maar het werd een enorm succes en deze 3-weekse reis werd de start van een ganse reeks Wereldreizen: Canada- Westkust USA – China- Brazilië – Israël … Een eerste grote brochure werd opgestart in Gent onder de naam EXPLORATOR. Hoofdbestemming bleef de succesformule Nieuw- Zeeland in combinatie met Hongkong-Singapore en Australië. Eind 1990 kwam de ontdekking van Myanmar, de start van AMAZING MYANMAR met 20 jaar groepsreizen naar dit uniek mysterieuze Land. Onbekend en soms erg primitief, maar ook ontzettend dankbaar. Idem ook Ethiopië, primitief, arm, maar zo rijk aan cultuur, geschiedenis en natuur. Vele jaren reisden we er met groepjes naartoe.                      Mijn laatste jaren werkte ik aan de brochure Wereldwijzer in de schoot van Unitravel. Boeiende jaren waren het en het was hier dat ik voor het eerst in contact kwam met Yves. Onder de nieuwe merknaam FOOTPRINTS werden de afdelingen uitgebreid met ondermeer cruises en Afrika. Nadat ik met pensioen ging was mijn liefde voor het toerisme niet gekoeld en ging ik aansluiten bij de groep van Travel-Experts. Hier begon ook de samenwerking met Yves. Een fantastische reisleider, die zich nu ook kon waar maken als reisorganisator. Onze samenwerking groeide verder uit dankzij een oprechte vriendschap en waardering voor mekaar. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik jullie verder kan toevertrouwen in de goede handen van Yves. Ervaring, gekoppeld aan eerlijkheid waarbij elke klant verzorgd wordt als een vriend.
Met een goed gevoel, doch met enige spijt, maar met veel dankbaarheid kijk ik terug naar al die mooie reisherinneringen, reisgezellen, vrienden reisleiders.

Persoonlijke mails kunnen vanaf nu gestuurd naar mmensaert@gmail.com

Voor al uw reizen: één adres yves.v@travel-experts.be

Walter en Martine Mensaert -DeGroote                                                                                  Koning Albertstraat 64 64                                                                                                      8210 – VELDEGEM (nabij Brugge)
Tel: 0473/189871

Iedereen is er steeds welkom