Amazing Polynesia

AMAZING POLYNESIA

Tahiti – Takapoto– Nuku Hiva – Ua Pou – Tahuata – Hiva Oa – Fatu Hiva – Hiva Oa – Ua Huka – Nuku Hiva – Ua Pou – Rangiroa – Bora Bora – Papeete

21-daagse reis (vluchten inbegrepen)

tahitiBezoek het paradijselijke Frans-Polynesië en doet dit op de meest bijzondere manier aan boord van de Aranui 5. Dit cargo-passagiersschip komt slechts 1 of 2 keer per maand aan op de eilanden en is ook voor de lokale bevolking een groot feest.  Combineer deze onvergetelijke ervaring met een luilekkerverblijf in Tahiti, Bora Bora of Moorea.

Dag 1 en 2: vertrek vanuit Brussel voor avondvlucht van Air France via Parijs en Los Angeles. En van Los Angeles met Air Tahiti Nui naar Papeete, Frans-Polynesië

Dag 3: aankomst in Papeete. Transfer naar het paradijselijke Tahiti hotel Le Meridien. Het hotel is gelegen aan een prachtig wit strand met een turquoise lagune met zicht op het eiland Moorea.

Het hotel werd in 2010 gerenoveerd met een nieuw moderne inrichting. Vlakbij is er ook een golfterrein, de Botanische tuin en het museum van Tahiti en haar eilanden. Er is ook een shuttle service naar het centrum van Papetee.

le-mer

Dag 4: Rond 10 u ’s morgens vertrekt de Aranui 5 voor een zeer bijzondere trip. De Aranui 5 is een schitterend passagiers-cargoschip dat in gebruik is sinds november 2015 en linkt Tahiti met de Markiezeneilanden. Het voorziet de lokale bevolking in voeding, medicatie en andere materiaal en behoort tot het dagelijkse leven tot de inwoners van de eilanden. De ideale manier om de lokale bevolking te ontmoeten en van de prachtige landschappen te genieten. Terwijl de goederen aan wal worden gebracht, zijn er voor de passagiers allerlei excursies gepland. Voor de passagiers zijn er standaardkamers, maar ook suites beschikbaar. De Aranui – een onvergetelijke ervaring in het hart van de Markiezen.

aranui5 tuamotu-islands

Dag 5: Tuamotu Archipelago, Takapoto

Takapoto is een klein ringvormig eiland, van 20 op 6 km in de archipel van Tuamotu. Je zal er picknicken op het parelwitte strand; je kan er zwemmen en snorkelen in de prachtige lagune en al de tropische vissen aanschouwen. Rond 15u30 terugkeer naar het schip.

Dag 6: Op zee

Relaxen met een boek op het zonnedek, zwemmen of gewoon genieten van de oceaan. Er is ook een bibliotheek aan boord met interessante boeken over archeologie en de cultuur van de Markiezeneilanden, of aan boord ontmoet je mensen vanuit alle hoeken van de wereld.
De Polynesische crew zal er ook alles aan doen om je een warm welkom te geven. Bijna elke avond zullen ze zingen en spelen ze hypnotiserende ritmes op hun ukuleles en ze zullen je leren hoe je heupen te bewegen op de beat van de tamure.

nuku-1 nuku-2

Dag 7: de archipel van de Markiezen – Nuku hiva (Taipivai – Hatiheu – Taiohae)

In de voormiddag ga je in 4×4’s naar de archeologische site van Kamuihie. Daarna bezoek je de kerk en het kleine museum van Hatiheu. De lunch krijg je bij ‘Chez Yvonne’. In de namiddag reis je in de 4×4 verder naar een Taiohae dorp., waar je ook de kathedrool van Notre Dame des Iles vindt. Er is ook vrije tijd voorzien om zelf op verkenning te gaan in dit dorp. Terugkeer naar het schip dat ligt aangemeerd in de baai an Taiohae en vertrek richt het eiland Ua Pou.

Dag 8: het eilend Ua Pou (Hakahau – Hakahetau)

Vanuit het schip zie je al de pieken van de bergen van Ua Pou. Als de Aranui 5 aankomt, wordt hij steeds verwelkomt door de lokale bewoners. Het personeel lost al de goederen – van cement tot suiker en zakken vol copra (= gedroogd kokosnootvlees). De passagiers gaan op verkenning in het dorpje Hakahau. Je kan er mannen die hout bewerken aan het werk zien, of je kan er op de heuvel trekken om te genieten van het zicht op de Bergen die met hun hoofd in de wolken zitten. Voor lunch krijg je een typische maaltijd: broodvrucht (typisch fruit van Polynesië) in een curry van geitenvlees, kreeft van op de barbecue en rauwe vis gemarineerd in limoensap en kokosmelk, en zoete rode bananen.

ua

Dag 9: Tahuata (Vaitahu – Hapatoni) & Hiva Oa (Atuona)

Vandaag gaat de Aranui naar het eiland Tahuata. Dit eiland in de vorm van een blad ruikt heerlijk naar de bloemen van de frangipanie en ademt veel geschiedenis uit. In 1595 kwamen de Spanjaarden hier aan wal en openden het vuur op de nieuwsgierige lokale bevolking. In 1797 kwamen de eerste missionarissen. De lokale chef van het eiland schonk zijn vrouw aan John Harris, en vroeg haar te behandelen als zijn eigen vrouw. Harris verliet de dag daarna het eiland. Tahuata is ook de site waar de Fransen zich in 1842 in de Markiezen settelden. De kerk werd gebouwd in opdracht van het Vaticaan en is mooi gedecoreerd.

Later in de voormiddag reis je verder naar Atuona, het 2de grootste eiland in de Markiezen. Dit is waar Paul Gauguin woonde en veel van zijn meesterwerken maakte. Onderweg naar het kerkhof op de heuvel, heb je een prachtig zicht op de omgeving. Onder een frangipani-boom vind je het graf van Paul Gauguin. Vlakbij vind je ook het graf van landgenoot Jacques Brel. Deze zanger was ook helemaal verleid door de charmes van de eilanden.

Pretty Polynesian Girl

Dag 10: Fatu Hiva (Omoa – Hanavave)

Dit is het meest ruige en afgelegen eiland van de Markiezen, en tevens het centrum van het handwerk. De gidsen geven een rondleiding door het dorp Omoa, terwijl het dagdagelijkse leven van de lokale bevolking zijn gewone gangetje gaat. Je ziet hoe de boombast van oa. Banyan en de broodboom wordt platgeslagen. Het wordt vervolgens gedroogd en nadien worden er oude designs op geschilderd. Naas tapa, een traditionele stof voor kleding, vind je hier ook met de handbeschilderde pareo’s en monoi, een kokosolie gemaakt met bloesems en sandelhout.

De Aranai reist verder naar een onbewoond dorp. Hanavave ligt in de Bay of the Virgins, die beschouwd wordt als 1 van de mooiste baaien ter wereld. De sportievelingen kunnen hier een wandeling van 16 km door op zoek naar onvergetelijke zichten op de kliffen en de mooie watervallen.

French Polynesia//Polynesie Francaise

Dag 11: Hiva Oa (Puamau)

Te voet of per jeep gaan naar de tikis, de meest belangrijke archeologische sites – beelden in de vorm van mensen, maar anders dan op de Paaseilanden. De gidsen geven je meer info over deze mysterieuze jungle-beelden en een geschiedenis die teruggaat tot zeer oude beschavingen.

Tijd voor vrije tijd en picknick op een mooi strand.

Dag 12: Ua Huka (Vaipaee-Hane-Hokatu)

Vandaag bezoek je een museum met mooie kunst en replica’s van de Markiezen. Je kan vervolgens het eiland verkennen in 4×4 of je kan gaan paardrijden op de typische paarden van de Markiezen. Ze werden in 1856 vanuit Chili naar de Markiezen gebracht. Ondertussen zijn er hier meer paarden dan inwoners –nog geen 500! Je reist door het prachtige berglandschap en geniet van panorama’s met de de blauwe oceaan. We hebben ter plaatse een lunch en er is ook tijd om de ateliers van houtbewerkers en het arboretum te bezoeken. Vanavond is er op de Aranui een Polynesische avond gepland.

ua-huka

Dag 13: Nuku Hiva (Taiohae) & Ua Pou

De Aranui brengt je naar Nuku Hiva in Taiohae. Je kan Le Truck nemen naar het dorpscentrum om daar zelf op verkenning te gaan. Na de lunch begint de terugtocht naar Ua Pou.

Dag 14: op zee

rangiroa

Dag 15: Tuamotu Archipelago, Rangiroa

Rangiroa, is het grootste cirkelvormig eiland ter wereld en je kan hier zwemmen en snorkelen in het transparante water. “Rangi” is een onderwater juwelenkoffer met prachtige koraalkleuren en kleurrijke tropische vissen. Bij de lokale parelverkopers kan je hier zwarte parels kopen.

Dag 16: Society Island Archipelago, Bora Bora

De Aranui vaart door de ongelofelijk mooie blauwe lagune van Bora Bora. Je geniet er van de witte stranden en kan er snorkelen en picknicken. Hier zijn optionele excursies (niet inbegrepen mogelijk):  toer op het eiland langs de lagune of per bus, zwemmen met kleine haaien of een vlucht per helikopter.

bora-bora

Dag 17:  aankomst in  Papeete, Tahiti (rond 09h)en transfer naar het hotel Le Meridien.

Dag 18 & 19: genieten van Le Meridien en zijn prachtige omgeving

tahiti-c

Dag 19 & 20: ’s Avonds op dag 19 transfer naar de luchthaven van Papeete. Avondvlucht naar Los Angeles met Air Tahiti Nui.  Van daaruit verder naar Brussel via Parijs met Air France.

Dag 21: aankomst in Brussel.

 

PRIJS: vanaf 6275 euro pp – afhankelijk van gekozen periode en vluchten.

Inbegrepen:

3 overnachtingen in Deluxe garden room in Le Meridien, Papeete + ontbijt

Cruise van 14 dagen/13 nachten met Aranui 5 in standaard cabine in vol pension, met excursies en picknicks.

Alle transfers ter plaatse
lokale taxen – behalve de city tax die moet ter plaatse in het hotel betaald worden (1,26 euro pp en per nacht in het hotel)

Niet inbegrepen:

Reisverzekering

City tax (zie boven)

persoonlijke uitgaven (drank, souvenirs,…)

optionele excursies

Voor meer info: contacteer yves.v@travel-experts.be