Amazing Japan 2018

AMAZING JAPAN

18-daagse lentereis

11 mei tot 28 mei 2018

Nadat we in 2017 op zoek gingen naar de herfstkleuren in het noordelijke Hokkaido, gaan we nu op zoek naar de lente. We combineren het moderne Tokyo, met het traditionele Kyoto en gaan op ontdekking in het minder bekende zuidelijke gelegen eiland Kyushu.

De reis start in de wereldstad Tokyo. Na een bezoek aan de belangrijkste buurten van de stad, gaan we naar Mount Fuji, de heilige berg van Japan. In mei vindt je hier de shibazakura – meer dan 800.000 roze bloemetjes met de besneeuwde Mt. Fuji op de achtergrond. Vanuit Toyo bezoeken we ook de bloementuin van Ashikaga, die in mei op z’n mooist is.

Japan 2018Met de shinkansen, de supersnelle trein rijden we naar Kyushu in het zuiden. We beginnen in Kumamoto met z’n prachtige samoerai-tuin. We reizen ook naar het Ibusuku, een kuuroord waar je voor 15 minuten tot aan je hoofd wordt ingegraven in heet zand op het strand. Een ervaring die je alleen daar kan meemaken. In Takachiho zien we één van de mooiste ravijnen van het land.

We reizen verder naar Nagasaki, niet alleen bekend voor de atoombom die hier in 1945 viel, maar ook een handelsstad waar zowel de Chinezen, de Portugezen, maar ook de Nederlanders hun sporen nalieten. Van daaruit bezoeken we Arita, een typisch dorpje bekend voor Japans handwerk en porselein.

Vervolgens gaan we naar naar het traditionele Kyoto, een stad met meer dan 1600 tempels en schrijnen staan o.a de gouden tempel, de geisha-buurt & prachtige Japanse tuinen op het programma.

In typische restaurantjes proeven we van de heerlijke Japanse keuken en proberen sushi & yakitori, groene thee & sake.

555

PROGRAMMA

Dag 1 – 11 mei

Samenkomst in Zaventem. Vluchten van Emirates om 21u45. We vliegen met een tussenstop in Dubai naar Japan.  Tokyo – een stad met vele gezichten – verwacht ons!

Dag 2 – 12 mei 2018

Aankomst in de luchthaven van Haneda Tokyo in de late avond. We worden opgewacht door een busje voor een transfer naar ons hotel waar we kunnen uitrusten.

Overnachting: hotel Metropolitan of gelijkwaardig.

Dag 3 – 13 mei 2018 TOKYO

Tokyo is een stad van enorm veel contrasten. We brengen eerst een bezoek aan het traditionele Meji Jingu schrijn, waar Shinto-priesters in traditonele kleding rondlopen. Het ligt vlakbij Harajuku, een buurt waar vooral op zondag de jeugd in hipgeklede outfits leuke gadgets komt kopen.  Twee metrostops verder vinden we de buurt Shibuya, met een diagonaal kruispunt dat waarschijnlijk  het drukste kruispunt ter wereld is.

Overnachting: hotel Metropolitan of gelijkwaardig

C (20)

Dag 4 – 14 mei 2018 TOKYO ontbijt

We gaan vandaag verder op verkenning in deze futuristische metropool. We  gebruiken hiervoor het openbaar vervoer. Tokyo is een stad van veel contrasten: traditioneel en modern gaan er hand in hand. Asakusa, één van de weinige buurten in de stad waar je de sfeer van het ‘oude Edo’ nog kan voelen. Je vindt er o.a. de Sensoji-tempel en Nakamise dori, een straatje met winkeltjes met typische Japanse producten.

We brengen ook een bezoek aan Shinjuku, een levendige stadsbuurt in het centrum van de stad, o.a de film ‘Lost in Translation’ werd hier gefilmd. Deze buurt is bekend voor zijn wolkenkrabbers en felle lichtreclames. Je vindt er vele winkels met de hipste gadgets en restaurantjes waar sushi op een band voorbij komt en je kiest zelf uit welke je wil proberen. Vanop de 45e verdieping van het metropolitan building hebben we een indrukwekkend zicht op de stad en beseffen we pas hoe uitgestrekt ze is

Overnachting: hotel Metropolitan of gelijkwaardig

C (7)

Dag 5 – 15 mei 2018 MT FUJI SHIBAZAKURA ontbijt

Vlakbij Tokyo ligt de bekendste en heilige berg van Japan, de Mount Fuji. Dit symbool van Japan heeft een hoogte van 3776 meter en met zijn iconische vorm heeft deze nog actieve vulkaan talrijke kunstenaars door de eeuwen geïnspireerd.

Van eind april tot eind mei vind jaarlijks het feest Fuji Shibazakura plaats – de ideale gelegenheid om het roze mos in een mooie omgeving te aanschouwen. Op 3 kilometer ten zuiden van het Motosuko meer heb je een prachtig zicht op de roze velden, met op een heldere dag de Mount Fuji op de achtergrond. Alles kleurt er roze dankzij meer dan 800.000 bloemetjes.

We rijden met de bus naar de 5th station van Mt.Fuji, in de zomermaanden vertrekken hier de pelgrims die de berg beklimmen. We hebben er uitzicht op de omgeving. Vervolgens rijden we naar de plaats waar het feest Fuji Shibazakura plaatsvindt. Terugkeer naar het hotel. Overnachting: hotel Metropolitan of gelijkwaardig

Ashikaga-bloemen-park-17

Dag 6 – 16 mei 2018 ASHIKAGA FLOWER PARK ontbijt

Een favoriete bezigheid van de Japanners is hanami – het bekijken van bloemen. We kennen in het westen de liefde van de Japanners voor de kersenbloem, maar ook andere bloemen zoals de ortensia, de iris en de blauweregen zijn enorm populair en komen veel voor in Japanse kunst en poëzie.

Vandaag gaan we naar de bloementuin van Ashikaga die bekend staat voor de Fuji die begin tot midden  mei in volle bloei staat.  Fuji kennen we onder de naam blauweregen, maar in werkelijkheid kleurt de tuin helemaal blauw, paars en wit. Helaas is de bloei van deze bloem niet 100% voorspelbaar. Daarom hebben we een alternatief voorzien – het Hitachi Seaside resort, waar midden mei 4,5 miljoen nemophilia –in het Engels bekend onder de naam Baby Blue Eyes – een veld tegen de heuvelwand bedekken en zorgen voor een blauwe zee van bloemen.

Overnachting: hotel Metropolitan of gelijkwaardig

Dag 7 – 17 mei 2018 VISMARKT – SHINKANSEN naar KUMAMOTO ontbijt

Na het ontbijt maken we eerst een stop in de Tsukijimarkt, de grootste vismarkt ter wereld waar ook dagelijks een tonijnveiling is.  Tegen de middag gaan we met de trein naar Kumamoto 1300 km verder. Het ligt op het zuidelijk gelegen Kyushu, het derde grootste eiland van Japan.  Onze bagage sturen we achterna. We nemen o.a de shinkansen, de supersnelle Japanse kogeltrein tot Kobe waar we zullen overstappen op een andere trein. Rond 19u ’s avonds komen we aan in Kumamoto.

Overnachting: hotel Mitsui Garden of gelijkwaardig

2018_kyushu_11

Dag 8 – 18 mei 2018 uitstap naar IBUSUKI ontbijt

Japan is bekend voor zijn onsen – Japanners reizen naar kuuroorden om er te genieten van warmwaterbaden. Ibusuki is wel een heel bijzonder kuuroord en is bekend voor zijn zandbaden. Hier wordt je in katoenen yukata, in zand op het strand begraven tot aan je hoofd. Het zand wordt op natuurlijke wijze verhit door de ondergrondse stoom. Nadien neem je een warmwaterbad.

Via Kagoshima reizen we naar Ibusuki, een rit van zo’n 2 uur. Daar nemen we een bus naar Kaap Nagasakibana, van waar je een prachtig zicht heb op de baai en de 924meter hoge Mount Kaimondake. In de namiddag gaan we ons ontspannen in 1 van de zandbaden. Terugkeer naar Kumamoto. Overnachting: hotel Mitsui Garden of gelijkwaardig

images (1)

Dag 9 – 19  mei 2018 uitstap naar TAKACHIHO ontbijt

Vandaag maken we een daguitstap naar Takachiho. Na een rit van drie uur met de bus, moeten we nog een half uurtje wandelen tot we we aan de kloof van Takachiho komen. Deze kloof wordt gerekend tot 1 van de mooiste plaatsjes van Japan. Het is bekend voor zijn natuurpracht, maar ook voor zijn legendes. Volgens het shintoïsme zou de zonnegodin zich hier in de rotsen verstopt hebben toen ze ruzie had met haar broer.

De rivier Gokase baant zich een weg door de rotsen, en er zijn 2 wandelpaden. Eentje is aan de benedenkant en brengt je tot aan de mooie Minainotaki waterval. Het andere wandelpad brengt je tot aan het schrijn van Takachiho. De liefhebbers kunnen een roeibootje huren en door de kloof varen. In de namiddag keren we terug naar Kumamoto.

Overnachting: hotel Mitsui Garden of gelijkwaardig

Takachiho

Dag 10 – 20 mei 2018 KUMAMOTO – NAGASAKI ontbijt

In voormiddag bezoeken we de Suizenji tuin, die net als het kasteel van Kumamoto werd aangelegd in de 17e eeuw  in opdracht van de Hosokawa familie. Het stelt de 53 poststadjes van de Tokaido voor – de Tokaido is de weg die Kyoto met Tokyo verbond in de Edo-periode.

Vervolgens reizen we door naar de havenstad Nagasaki, die eeuwenlang een belangrijke rol speelde in de handel met buitenlandse partners. . Zo vind je er dan nu ook een Chinatown, maar ook de Europeanen  hebben er hun sporen nagelaten. Zo is er het aangelegde eiland Dejima bezoeken waar eerst de Portugezen en nadien de Nederlanders handel dreven met de Japanners, ook in de periode toen Japan van de rest van de buitenwereld letterlijk was afgesloten

Overnachting: hotel S Peria of gelijkwaardig

download

Dag 11 – 21 mei 2018 NAGASAKI ontbijt

Vandaag gaan we verder op verkenning in Nagasaki dat ook bekend werd omwille van de atoombom die hier viel in de tweede wereldoorlog. We bezoeken het vredespark bezoeken en het Atomic Bomb Museum. ’s Avonds gaan we met een kabelliftje naar de top van Mount Inasa (333m hoog) gaan, voor een mooi uitzicht op de baai.

Overnachting: hotel S Peria of gelijkwaardig

Dag 12 – 22 mei 2018 uitstap naar ARITA ontbijt

Hoewel Japan jarenlang afgesloten was van de buitenwereld bleven ze wel producten exporteren, en één van de populairste producten was het Imari-porselein. Eigenlijk een verzamelnaam voor al het porselein uit de regio dat vanuit Imari, via Nagasaki naar Europa en de Arabische wereld werd gebracht. Het stadje Arita was 1 van de plaatsen waar veel van het porselein werd gemaakt – en nu nog worden de tradities er  verder gezet. We bezoeken er de groeve, het porseleinmuseum en zien er ook ateliers en winkeltje waar het mooie waar wordt verkocht.

Overnachting: hotel S Peria of gelijkwaardig

images

Dag 13 – 23 mei 2018 via HIMEJI naar KYOTO  ontbijt

Vandaag reizen we terug naar het hoofdeiland Honshu. We houden nog halte in Himeji, waar we het grootste en mooiste kasteel van Japan bezoeken.

Vervolgens reizen we verder naar Kyoto. Deze metropool met zijn moderne stationsgebouw doet bij aankomst niet vermoeden dat je hier prachtige zen-tuinen en meer dan 1600 tempels vindt. Het is dan ook de culturele trekpleister van Japan bij uitstek. Je vindt hier o.a. de Kinkajutempel (de gouden tempel), het bekende bamboebos, en er zijn nog een paar 100 geisha’s in de stad die je met geluk kan zien in Gion, de traditionele geishabuurt. De stad staat ook bekend voor de beste keuken van het land.

Overnachting: Keihan Kyoto Grande hotel of gelijkwaardig

himeji

Dag 14 – 24 mei 2018 KYOTO ontbijt

We bezoeken Kyoto met het openbaar vervoer. Op het programma staan de Ryoanji tempel met een zeer bijzondere rotstuin en de Gouden Tempel, wellicht een van de mooiste tempels van het land, die zeker een onvergetelijke indruk zal maken.

 In de namiddag gaan we naar Higashimaya, een van de historische buurten van de stad. We beginnen onze wandeling bij de Kiyomizudera-tempel, die meer dan 1000 jaar oud is. In tegenstelling tot  het moderne gedeelte van Kyoto, vind je in Higashimaya nog typische straatjes  o.a. Sannen-zaka met houten eethuizen, winkeltjes, enz.

 Ook de  Nishikimarkt staat op het programma. Dezez markt heeft, als bijnaam ‘de keuken van Kyoto’ gekregen.  Je vindt er alles van verse zeevruchten tot gedroogd zeewier,  gepekelde groenten en speciale messen of Japanse zoetigheden.

 Overnachting: Keihan Kyoto Grande hotel of gelijkwaardig

A (25)

Dag 15 – 25 mei 2018 NARA ontbijt

Na het ontbijt reizen we naar Nara, de eerste hoofdstad van Japan gesticht in 710. In het park van Nara, bezoeken we o.a. de Todaijitempel met het grootste houten boeddhabeeld ter wereld.  Er lopen meer dan 1000 herten vrij rond; zij zouden boodschappers van de goden zijn. Het Kasuga-schrijn is omringd door duizenden lantaarns en stenen.

Overnachting: Keihan Kyoto Grande hotel of gelijkwaardig

F (44)

Dag 16 – 26 mei 2018 KYOTO  ontbijt

In de voormiddag gaan we naar  Fushimi Inari. Dit heiligdom is bekend voor zijn kilometerlange gallerijen die bedekt zijn met scharlaken rode poorten.

In de namiddag bezoeken we Arashiyama. Vanop de Togetsukoyo-brug heb je een mooi zicht op de rivier en de groene omgeving. Laat je in het nabijgelegen bamboebos verbazen door de duizende kaarsrechte bamboestammen.

Overnachting: Keihan Kyoto Grande hotel of gelijkwaardig

Dag 17 – 27 mei 2018

Vrije tijd tot aan onze transfer naar Osaka. We kunnen naar de kleurrijke Nishiki-markt gaat, het pad van de filosoof bewandelen of de liefhebbers kunnen een theeceremonie doen. In de late namiddag transfer naar de luchthaven van Osaka en vlucht naar Brussel. Met Emirates vliegen we via Dubai terug naar Brussel.

Dag 18 – 28 mei 2018

Aankomst in Brussel om 13u25.

De prijs:

Vanaf 12 deelnemers, op basis van een tweepersoonskamer –  3650 euro pp

singeltoeslag 605 euro pp

Inschrijven kan via yves.v@travel-experts.be

Inbegrepen:

Vlucht Brussel – Tokyo en Osaka – Brussel

Luchthaventransfers in Japan

Alle transport met openbaar vervoer

Treintickets voor shinkansen

Alle geplande bezoeken en inkomgelden

Nederlandstalige reisbegeleiding

Alle hotelovernachtingen in goede hotels met ontbijt

Niet inbegrepen:

Verzekering

Persoonlijke uitgaven en maaltijden niet in het programma vermeld & drank

Eventuele brandstoftoeslagen

bagagetransfers (+-70 euro pp)

 * Schatting budget ter plaatse (voor maaltijden + drank) = 600 euro pp