Amazing bridges in Japan

Bijzondere bruggen in Japan: deel 1

Japan, dat bestaat uit bijna 7000 eilanden, heeft een groot aantal tunnels en bruggen, gaande van zeer modern, tot heel kleurrijk of zeer pittoresk gelegen.

De eerste brug van deze reeks is de bekende Togetsukyo brug in het Kyoto. Letterlijk betekent Togesukyo, de brug naar de maan. Ze biedt prachtige zichten op het natuurschoon in de omgeving, zeker in de lente wanneer de kerselaars langs de rivier in bloei staan of in de herfst wanneer de Ararshiyama-berg in alle kleuren geel, rood en oranje is gehuld.

Bijzondere bruggen in Japan: deel 2

De Tatarabrug is één van de bruggen van de Shimanami Kaido, een collectie bruggen die over de eilandjes van de Japanse Binnenzee gaat en zo de eilanden Honshu en Shikoku met elkaar verbindt. De Tatarabrug een tuibrug met 2 stalen torens van 220 meter hoog, en de overspanning tussen de 2 torens is bijna 900 meter. Een knap staaltje Japanse technologie.

De Shimanami Kaido is ook een zeer populaire fietsroute.Tijdens 70 km passeer je langs de bruggen en een aantal eilandjes en een dorpjes.

Bijzondere bruggen in Japan: deel 3

De Kintaikyo brug is een opvallende constructies die al sinds de 17e eeuw wordt bewonderd in Iwakuni, nabij Hiroshima. Deze elegante constructies bestaat uit 5 houten bogen die steunen op grote stenen pillaren in de Nishiki-rivier. Ze ligt aan de voet van Mount Yokoyama, waar het kasteel van Iwakuni uitkijkt op de omgeving.

Bijzondere bruggen in Japan: deel 4

In het nationaal park van Nikko vind je niet alleen duizenden cederbomen en enkele prachtige tempels, maar ook de Shinkyo burg. Deze brug staat aan de ingang van het schrijven van Futarasan en wordt beschouwd als een Heilige Brug. Vroeger mocht ze dan ook enkel betreden worden door de keizer, en later ook door de shoguns.

Deze roodgelakte brug tussen de groene omgeving is beschermd door UNESCO en behoort tot het lijstje van de 3 mooiste bruggen van Japan.

Bijzondere bruggen in Japan: deel 5

De Regenboogbrug in de baai van Tokyo vierde vorig jaar zijn 25e verjaardag. Het is een hangbrug van 570 meter en verbindt de wijk Minato met het aangelegde eiland Odaiba. Niet alleen auto’s en voetgangers gaan over deze brug, maar ook de bijzondere Yurikamome trein. Deze computergestuurde trein, dus zonder chauffeur, vertrekt om de 5 minuten tussen de wolkenkrabbers van Shimbashi, biedt mooie uitzichten op de baai en gaat zo naar Odaiba. Overdag wint men zonne-energie op de brug, die ’s avonds wordt gebruikt om de lichtjes van de brug aan te steken.

Bijzondere bruggen in Japan: deel 6

In het bergachtige eiland Shikoku, zit in de Vallei van Iya een bijzondere brug verstopt, de Iyano Kasurabashi. Het is een lange touwbrug en erover wandelen bezorgt ziheel wat bezoekers zeker kriebels in de buik. De brug zwaait vervaarlijk heen en weer en tussen de grote kieren tussen de houten latjes zie je in de diepte de Iya rivier stromen. Lange tijde was het via deze weg een van de weinge mogelijheden om personen en goederen aan de andere kant van de rivier te krijgen. Nog altijd wordt de brug om de drie jaar opnieuw gebouwd en is nu 1 van de trekpleisters van Shikoku.

Bijzondere bruggen in Japan: deel 7

In het centrum van stad Nagasaki zijn er verschillende stenen bruggen over de Nakashima brug. Een brug valt echter op, de Meganebashi. Als de 2 halve ronde bogen van deze 17e-eeuwse brug weerspiegelen in het water, dan lijkt ze wel op een bril, waardoor deze brug ook bekend staat als de ‘bril-brug’.

Bijzondere bruggen in Japan: deel 8

Takachiho

Bijzondere bruggen in Japan: deel 9

Ise

Kurima-brug